Hitro lajšanje stresa

Kako si pa vi pomagate pri vsakdanjem stresu v službi? Ste že kdaj poizkusili zmanjšati stres s hitro igro, magnetnim setom iz katerega zelo hitro sestavite zanimive predmete? Potrebujete le minuto ali dve in vaši možgani bodo preusmerili pozornost, telo se bo umirilo, ker boste počeli nekaj res zanimivega. Naučite se hitrega lajšanja stresa, uporabite svoja čutila, ostanite mirni, produktivni in osredotočeni – ne glede na to, kaj vas življenje preizkuša.

Kateri je najhitrejši način za lajšanje stresa?

Obstaja nešteto tehnik za obvladovanje stresa. Joga, meditacija, vaje čuječnosti in vadba so le nekatere aktivnosti za lajšanje stresa, ki delajo čudeže. Toda v napetem ozračju, na primer med intervjujem za službo pod velikim pritiskom ali v nesoglasju z zakoncem, se ne morete opravičiti za meditacijo ali dolg sprehod. V teh situacijah potrebujete nekaj takojšnjega in dostopnega.

Magnetni set za igro in lajšanje stresa

Zakaj?

 • Ker živahne barve spodbujajo vizualni razvoj
 • Ker ga odlikujejo edinstveni detajli, ki so našim možganom zanimivi
 • Ker, v primeru, da magnetni set kupite za otroka, vašega malčka zaposli z urami ustvarjalne igre in spodbuja domišljijske sposobnosti
 • Ker je primeren za uporabo na delovnem mestu, odpravljanje stresa in napetosti ter spodbuja ustvarjalnost, inovativnost in kreativnost
 • Ker gre za izdelek iz katerega je mogoče izdelati neomejene oblike in strukture, lahko oblikujete tudi ogrlice, zapestnice ali kakršen koli drug nakit

Igra z magnetnim setom za lajšanje stresa je najnovejša inovacija z uporabo magnetov. Pusti vam zadovoljiv občutek, ki pomaga sprostiti stres, vas pomiri in omili jezo. Ta igra povečuje in krepi intelektualno moč, medtem ko iz svoje domišljije ustvarjate odlične oblike, ki so zabavne. Pomaga razviti domišljijo, logično ustvarjalnost in navdih za ustvarjanje lastnih umetnin. Odlično praznično ali rojstnodnevno darilo. Odvisno od vaše potrpežljivosti in ustvarjalnosti, možne so neskončne kombinacije. Kreativna igrača, ki omogoča sestavljanje na stotine geometrijskih vzorcev.

Drugi načini

Eden najhitrejših in najbolj zanesljivih načinov za odpravo stresa je vključitev enega ali več čutov – vida, zvoka, okusa, vonja, dotika – ali z gibanjem. Ker smo si različni, boste morali eksperimentirati, da boste ugotovili, katera tehnika vam najbolj ustreza. Lahko ostanete mirni, produktivni in osredotočeni, če veste, kako hitro razbremeniti stres.

Socialna interakcija je najbolj razvita in najbolj zanesljiva strategija vašega telesa za uravnavanje živčnega sistema. Pogovor iz oči v oči s sproščenim in skrbnim poslušalcem vam lahko pomaga, da se hitro umirite in sprostite napetost. Čeprav se sredi stresne situacije ne morete vedno nasloniti na prijatelja, je ohranjanje mreže tesnih odnosov ključnega pomena za vaše duševno zdravje.

Nasvet 1: Prepoznajte, kdaj ste pod stresom

Morda se zdi očitno, da veste, kdaj ste pod stresom, vendar mnogi od nas preživimo toliko časa v razdraženem stanju, da smo pozabili, kakšen je občutek, ko je naš živčni sistem v ravnovesju: ko smo še mirni, še vedno pozorni in osredotočeni. Če ste to vi, lahko prepoznate, kdaj ste pod stresom, tako da poslušate svoje telo. Ko ste utrujeni, imate občutek teže v očeh in naslonite glavo na roko. Ko ste pod stresom, vam to da vedeti tudi vaše telo. Navadite se, da boste pozorni na namige svojega telesa.

Opazujte svoje mišice in notranjost. So vaše mišice napete ali boleče? Je vaš trebuh napet, krčen ali boli? So vaše roke ali čeljust stisnjene?

Opazujte svoj dih. Je vaše dihanje plitvo? Položite eno roko na trebuh, drugo na prsi. Opazujte, kako se vaše roke dvigajo in spuščajo z vsakim vdihom. Upoštevajte, kdaj v celoti dihate ali ko »pozabite« dihati.

Nasvet 2: Prepoznajte svoj odziv na stres

Notranje se vsi na stresni odziv “bori se ali beži” odzovemo enako: krvni tlak se dvigne, srce črpa hitreje in mišice se krčijo. Vaše telo trdo dela in izčrpava vaš imunski sistem. Navzven pa se ljudje na stres odzivajo na različne načine.

Najboljši način za hitro lajšanje stresa je pogosto povezan z vašim specifičnim odzivom na stres:

Prevelik odziv na stres: če ste nagnjeni k jezi, vznemirjenju, pretirano čustveni reakciji ali vznemirjeni, se boste najbolje odzvali na dejavnosti za lajšanje stresa, ki vas pomirijo.

Premalo vznemirjen odziv na stres: Če ste nagnjeni k depresiji, se boste najbolje odzvali na dejavnosti za lajšanje stresa, ki spodbujajo in dajejo energijo.

Nasvet 3: Pripeljite svoje čute na pomoč

Če želite s svojimi čutili hitro razbremeniti stres, morate najprej prepoznati senzorične izkušnje, ki vam najbolj ustrezajo. To lahko zahteva nekaj eksperimentiranja. Ko uporabljate različna čutila, bodite pozorni na to, kako hitro pade vaša raven stresa. In bodite čim bolj natančni. Kateri je specifičen zvok ali vrsta gibanja, ki vas najbolj prizadene? Na primer, če ste ljubitelj glasbe, poslušajte veliko različnih izvajalcev in vrst glasbe, dokler ne najdete skladbe, ki vas takoj dvigne in sprosti.

Raziščite različne čutne izkušnje, tako da boste ne glede na to, kje ste, vedno imeli orodje za lajšanje stresa.

SODELUJ IN PRISLUŽI SI POPUST!

Pošlji nam svoj video prispevek ali sliko primera, ki si ga ustvaril ter si prisluži svoj popust.


  Dovoljeni formati so: jpg, jpeg, png, gif, mov.
  Največja velikost dokumenta je 10Mb.

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova
  ali telefona občasno obveščate o:


  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@svetmagnetov.com z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo SVET MAGNETOV D.O.O., prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

  Hitro lajšanje stresa

  Zanimam se za produkt:

  Hitro lajšanje stresa


   Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:   Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

   Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@svetmagnetov.com z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo SVET MAGNETOV d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v splošnih pogojih.