Neodim magneti

Neodymium (NdFeB) magneti so zaradi svoje moči in hkrati nizke teže in volumna v večini primerov primernejši od feritnih magnetov. Praviloma se uporabljajo pri modelarstvu, poskusih v fiziki in elektroniki ter povsod, kjer je pomembna trajnost magneta in velika energijska vrednost. Naši kupci jih na primer uporabljajo pri izdelavi zvočnikov, proizvodnji kuhinjskih pripomočkov, merilcev hitrosti, maketah, elektronskih napravah in podobno.

Neodim magneti so nepogrešljivi, kjer se potrebuje majhna teža, majhna prostornina in močno magnetno polje. V ponudbi imamo najmočnejše magnete najrazličnejših dimenzij in oblik

V meniju na levi strani izberite želeno obliko.

Magnetna sila je eden najosnovnejših naravnih fenomenov. Je sestavni del našega planeta in sončnega sistema. Že stari Grki so odkrili naravne magnete v obliki kamenine magnetit in od takrat naprej so se razvijali najrazličnejši magneti. V zadnjih 30. letih pa se je z uporabo najnovejših materialov, ki zagotavljajo visok nivo učinkovitosti in dolgo življenjsko dobo, pokazal pravi potencial magnetov. Ta razvoj nas je pripeljal do Neodim magnetov, ki so vrhunski tehnološki produkt, ki združuje materiale z izjemno stopnjo magnetizma. So najmočnejši permanentni magneti narejeni iz materialov neodim, železo in bor. So cenejši, lažji in močnejši od Samarij Kobaltnih ali katerihkoli drugih magnetov. Nosijo lahko tudi do 1300 kratnik lastne teže. Večinoma so protikorozijsko zaščiteni z Nikljem(Ni), Cinkom (Zn) ali plastično maso.

Magnete uporabljamo za:

 • proizvodnjo mikrofonov, profesionalnih zvočnikov, slušalk, zvočnih pretvornikov na kitarah,
 • proizvodnjo računalniških trdih diskov,
 • proizvodnjo elektromotorjev,
 • fiksiranje in vzmetenje raznih objektov,
 • modelarstvo,
 • nosilce za orodje,
 • detektorje kovin,
 • najrazličnejše poskuse,
 • magnetno indukcijo in levitacijo,
 • izdelavo nakita,zabavo in igro,
 • čarovniške trike,
 • okraševanje,
 • magnetno terapijo,
 • kot darilo in
 • še marsikaj drugega.

SODELUJ IN PRISLUŽI SI POPUST!

Pošlji nam svoj video prispevek ali sliko primera, ki si ga ustvaril ter si prisluži svoj popust.


  Dovoljeni formati so: jpg, jpeg, png, gif, mov.
  Največja velikost dokumenta je 10Mb.

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova
  ali telefona občasno obveščate o:


  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@svetmagnetov.com z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo SVET MAGNETOV D.O.O., prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

  Neodim magneti

  Zanimam se za produkt:

  Neodim magneti


   Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:   Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

   Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@svetmagnetov.com z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo SVET MAGNETOV d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v splošnih pogojih.