NOVO

HITRA
DOSTAVA

STROKOVNO
SVETOVANJE

OMOGOČAMO VAM
VAREN NAKUP

ALUSTAR – permanentna magnetna miza za krožno brušenje in struženje

Permanentna magnetna miza Alustar se uporablja pri brušenju in struženju obročastih obdelovancev. Glavna prednost je nizka teža, ki je rezultat aluminijaste zasnove. Lahko se spopade tudi  z težjimi obdelovanci. S to magnetno mizo imate možnost obdelave sprednjega dela, notranjega in zunanjega premera obdelovanca v eni operaciji. Možnost stalnega nadzora držalne sile olajša centriranje.

Alustar je lahka različica magnetne mize Neostar. Aluminijasto ohišje bistveno zmanjša njeno težo in tako omogoča vpenjanje obdelovancev z večjimi težami kot osnovna različica Neostar. Velika prednost je patentiran preklopni mehanizem, ki omogoča variabilno prilagajanje držalne sile in fiksiranje nastavljene držalne sile v poljubnem položaju. Zahvaljujoč preklopnemu mehanizmu lahko magnetno mizo preklopite na 10 do 20 % moči, da enostavno namestite obdelovanec, nato pa preklopite na 100 %. Trdna enodelna zgornja plošča zagotavlja dolgo življenjsko dobo in možnost brušenja do 5 mm. Po naročilu je možno dobaviti to magnetno mizo z izvrtanino skozi sredino.

Prednosti:

Kompaktna zgornja plošča iz enega kosa jekla z radialnimi poli
Visoko zmogljiv magnetni sistem z neodimskimi magneti
Edinstvena konstrukcija s samozaklepnim stikalnim mehanizmom za stalno prilagajanje sile držanja, kar olajša centriranje obdelovanca
Aluminijasto podnožje zmanjša obremenitev vretena stroja in poveča razpoložljivo težo obdelovancev
Zelo varen, samozaklepni mehanizem, ki preprečuje izklop vpenjalne glave med obdelavo
Vdolbina in navojne luknje na spodnji strani podstavka za pritrditev na ustrezno prirobnico

Pomembni parametri:
Uporaba: Struženje, brušenje
Tehnologija: Trajna
Moč: 140 N/cm2
Min. premer obdelovanca: 40 mm
Poli: radialni
Meja ponovnega brušenja: 5 mm
Garancija: 2 leti

Poleg standardnega dizajna lahko kupec izbere:
Natančna sredinska luknja (po možnosti skozi)
Pomožna zgornja plošča
Polna plošča s T-režami
Set podaljškov za pole

 

Potrebujete svetovanje o uporabi magnetov.

Rezervirajte si brezplačni termin!

Opis

Parameters:

Model D (mm) H (mm) D1 (mm) E (mm) F (mm) Hmotnost (kg)
ALUS20D200 200 79 20 110 180 11,5
ALUS20D250 250 79 30 166 220 18
ALUS20D300 300 82 38 180 260 27
ALUS20D350 350 84 40 220 300 36
ALUS20D400 400 84 40 260 340 47
ALUS30D500 500 109 50 330 400 98
ALUS30D600 600 109 90 350 450 142

Opozorila za varovanje z magneti

V podjetju Svet Magnetov d.o.o., odklanjamo kakršnokoli odgovornost za škodo ali poškodbe, ki bi nastale zaradi neprimernega in neodgovornega ravnanja z magneti. Primeri neljubih dogodkov pri uporabi magnetov so:

 • Material, iz katerega so magneti, je razmeroma krhek in se lahko drobi. Pri trku večjih magnetov oz. pri nenadzorovanem trku magnetov s kovino se le ti lahko zdrobijo ali pa odpade zaščitna plast. Uporabljajte rokavice in očala, če ravnate z močnimi magneti.
 • Močni magneti niso primerni za otroke. Hranite jih zunaj dosega otrok, saj jih le ti lahko pojedo kar lahko povzroči resne zdravstvene zaplete.
 • Močni magneti vas lahko poškodujejo, saj med seboj delujejo z veliko silo. Magnetov ne preizkušajte na katerih koli delih telesa!
 • Uporabljajte jih stran od elektronskih naprav in stvari, ki jih magneti lahko poškodujejo (TV, računalniki, ure, bančne in ostale kartice tudi srčni vzpodbujevalnik, inzulinske črpalke)
 • Magnetov ne obdelujte (rezanje, vrtanje...)
 • Preden začnete uporabljati magnete, preverite, ali imate slučajno alergijo na katerega izmed elementov magneta ali prevleke (npr. nikelj)
 • Ne segrevajte jih nad 80 stopinj celzija saj pri tej temperaturi začnejo izgubljati magnetno moč.
 • Ne vstavljajte magnetov v mikrovalovno pečico

logo-footer

Zanimam se za produkt:

ALUSTAR – permanentna magnetna miza za krožno brušenje in struženje


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@svetmagnetov.com z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo SVET MAGNETOV d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v splošnih pogojih.